Despre

Creierul uman – această mașinărie complexă și sofisticată, după mii de ani de evoluție, a ajuns la forma actuală în care scopul său se împarte între supraviețuire și eficiență energetică.

Ca urmare, interesul său natural nu este fericirea sau binele posesorului. Și iată-ne în cea mai pașnică perioadă din istoria omenirii, cu cea mai mare speranță de viață, cu mai multe resurse ca oricând disponibile dar, cu toate astea, cu același creier în continuă căutare de pericole pe care să le evităm pentru a supraviețui. Nu e greu de înțeles de ce lumea pare un loc mult mai periculos decât este și veștile negative ne atrag atenția mai degrabă. De ce gândurile care ne trec prin minte sunt preponderent negative si limitative.

Și-atunci, cum putem fi fericiți, împliniți sau pur și simplu bine – când mașinăria asta are în spate mii de ani în care s-a specializat să evite pericole? Când vedem de la o poștă obstacole mai mult sau mai puțin reale dar nu și posibilitățile de reușită? Când ne spunem că e greu, imposibil și să o lăsăm baltă numaidecât?

O altă caracteristică a creierului nostru spune că este în continuă schimbare și maleabil la intervenții voluntare. Practic, ne putem modela creierul iar asta ne modelează viețile în aceeași măsură în care viețile îl modelează pe el.

Cum? Există mai multe metode: yoga, meditația, terapia, dezvoltarea personală și banalul – să facem eforturi voluntare de a vedea, de a face si de a fi binele.

De ce Cu bine? Pentru că el există. Pentru că nu primește atenția cuvenită.

Pentru că atunci când creierul se concentrează pe bine iese din modul fugi sau luptă și deblochează o altă realitate.

Cu bine pentru că nu mai trăim inconjurați de pericole de care trebuie să ne păzim viețile și dacă vrem să trăim binele, trebuie să-l recunoaștem, să acționăm pentru el, să devenim el. Binele nu vine de la sine. Supraviețuirea vine de la sine. Pentru bine e nevoie de efort. Cel puțin inițial. Până se formează în creier conexiunile neuronale prin care binele să circule liber.

Blogul observă, povestește și documentează cu binele. Oameni care dispun de aceleași resurse ca alții dar care reușesc. Situații în care „binile învinge”. Mici sau mari momente în care e pur și simplu bine.

Pentru o viață trăită astfel.

Cu bine!


Echipa

Arina administrator

""