Manifesto

Ciudații sunt aceia care, deși diferiți, nu au o problemă cu asta, nu încearcă să se încadreze în norme și își asumă ciudățenia lor ca pe un lucru valoros. Dar nu neapărat ușor de dus.

Fiecare din ei are un vis, o pasiune, un talent care îl face remarcabil. Iar mai remarcabil decât asta este asumarea lui. Artistul care a fugit de școală dar s-a autoeducat prin experiență și poftă de cunoaștere, sportivul care s-a descoperit și inventat continuu prin introspecție și provocări continue sau medicul care refuză atenții și să plece din România. Pe toți aceștia îi unește asumarea unicității lor și încăpățânarea de a nu se lăsa definiți de altceva în afară de mărimea viselor lor, de entuziasmul de a face ce le place, bucuria de a fi ceea ce sunt.

Ei nu caută aplauzele maselor și preferă să își facă treaba cât de bine pot, în fața publicului lor, oricare ar fi mărimea lui.

Ciudații sunt aceia care sfidează probabilitățile, șansa, soarta și își croiesc propriul drum pornind de la o idee, de la un vis, de la niște convingeri de nestrămutat.

Ciudații sunt aceia care muncesc din greu la meșteșugul lor, din drag pentru el. Nu vânează premii sau glorie, iar scopul cel mai măreț e bucuria de a face ceea ce fac cu mare pasiune și apoi de a împărți asta cu alții.

Ciudații sunt aceia care pun preț pe relații, pe comunitate, pe tribul lor iar legăturile dintre ei sunt vii, intense. Se apreciează și se respectă unii pe ceilallți.

Fie că sunt sau nu cunoscuți publicului larg, munca lor adaugă valoare societății. Iar atitudinea lor inspiră și motivează.

Seria mea de interviuri intitulată chiar așa -CIUDAȚII- își propune să pună accentul pe acești oameni pentru a îi descoase și a afla: ce anume îi motivează? De ce nu renunță? De ce nu emigrează? Ce anume le oferă satisfacție în ceea ce fac? Care e partea nevăzută a muncii lor? Ce înseamnă succesul pentru ei? Oare dacă ar fi să vorbesc cu suficienți „ciudați” aș ajunge la o aceeași rețetă a succesului lor? Ce am putea câștiga din poveștile lor?

În fiecare lună pornind cu martie 2019, voi discuta cu un „ciudat” despre toate aceste lucruri și despre multe altele.

Aruncă o privire și inspiră-te pentru o viață trăită cu bine!